Karriär


Söker Du ett roligt, flexibelt och stimulerande arbete 12 minuter från Stockholms City? 

Vi på Danderyds Advokatbyrå AB expanderar ytterligare och söker med tillträde snarast möjligt: 

• En advokat/biträdande jurist med 1-3 års erfarenhet av arbete inom privat- och familjerätten med bodelningar och/eller boutredningar samt arvsrätt samt har vana av, och eller intresse av att arbeta med processer inom nämnda rättsområden. 

• En biträdande jurist med erfarenhet från advokatbyrå, bank, juristbyrå eller motsvarande, eller har läst specialkurser inom äktenskaps- och arvsrätten och som har intresse av att arbeta med arvsrätt, bodelningar och familjerätt.

Arbetsbeskrivning

Fokus för vår verksamhet är inom privat- och familjerätten där vi biträder våra klienter som ombud i arvs- och bodelningstvister, boutredningar, frågor om underhåll, vårdnad om barn m m samt är frekvent anlitande som boutredningsman och bodelningsförrättare. Vi biträder vid upprättande av testamenten, äktenskapsförord, samboavtal, generationsplanering m m. Vi vågar utlova varierande, mycket spännande och utvecklande arbetsuppgifter tillsammans med mycket trevliga kollegor och vi har fantastiskt trevliga klienter! Du kommer att arbeta i nära samarbete med erfaren advokat. 

Vi har en mycket familjär stämning med högt i tak, och för oss är arbetsklimatet viktigt. Vi har ett mycket väl utvecklat datanätverk, konfererar ofta i ”Teams”, har mobil telefonväxel och tillhandahåller mobiltelefon, bärbar dator, erbjuder tillgång till erforderliga juridiska databaser (Juno med Karnov, Lexino, NJ Lagkommentar samt E-böcker och tidsredovisning i Saturnus Advokatsystem) varför det är lätt att utföra sitt arbete utanför kontoret. För den som är bosatt på långt avstånd från kontoret, finns även möjlighet till distansarbete. 

Vem är du?

Det är viktigt att Du har ett brinnande intresse av och vill utvecklas inom privatjuridiken och den ekonomiska familjerätten. Utöver att vara en duktig jurist erfordras att Du har ett trevligt sätt, gott omdöme och har förmåga att skapa och bibehålla goda sociala relationer. Du tar eget ansvar och har initiativförmåga. Du kan arbeta såväl självständigt som i samråd med dina kollegor – alltid med klientens bästa i fokus! Eftersom byrån frekvent har utländska klienter är det viktigt att du behärskar engelska i såväl tal som i skrift. Övriga språkkunskaper är meriterande.

För advokat kan även delägarskap diskuteras.

Vilka vi är

Danderyds advokatbyrå AB grundades år 2017. Vi åtar oss uppdrag inom svensk och internationell privat-, familje- och arvsrätt med fokus på den ekonomiska familjerätten, vårdnad om barn, underhåll till barn m m. Advokat Anna Penn är även av Länsstyrelsen i Stockholm förordnad Notarius Publicus. Vi sitter i nyrenoverade ljusa lokaler i Mörby Centrum i Danderyd, högst upp och med tunnelbana i huset samt tillgång till parkering. Har Du tillgång till egen bil kan vi även ombesörja parkeringsplats.Varmt välkommen med Din ansökan till:

Urvalsprocessen sker löpande varför vi emotser Din ansökan snarast möjligt. Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Om Du har frågor, vänligen kontakta advokat Anna Penn på e-mail

Vi ser fram emot Din ansökan!.